Przegląd tygodnia: Niepołomice, 25.09.2022. 18.09 - 24.09.2022: top 3 artykuły
Oto lista najpopularniejszych w mijającym tygodniu wiadomości. Czy miałaś bądź miałeś okazję przeczytać je wszystkie?
📢 Gdzie na grzyby w Małopolsce? Oto najlepsze miejsca! Stamtąd grzybiarze wracają z pełnymi koszami
Gdzie na grzyby w Małopolsce? Jakie miejscówki są najlepsze? Każdy grzybiarz doskonale wie, gdzie się udać, by uzbierać pełny kosz owoców runa leśnego. Fascynaci grzybobrania strzegą swoich miejscówek, jak oka w głowie. My uchylamy rąbka tajemnicy i zdradzamy, które miejsca w okolicach Tarnowa, Nowego Sącza, Małopolski zachodniej, Podhala i Krakowa obfitują w dorodne okazy grzybów. Przejdź do galerii i sprawdź listę polecanych miejsc.
📢 Manicure kombinowany to piękne paznokcie bez widocznych odrostów. Zobacz, co kryje się pod tą nazwą i jak go wykonać
Manicure kombinowany jest jedną z tych usług w gabinetach kosmetycznych, które spotkały się z ogromnym zainteresowaniem klientek. Dlaczego? Bo dzięki tej metodzie paznokcie wyglądają perfekcyjnie, są idealnie pomalowane, a co najważniejsze przez długi czas nie widać na nich odrostów.
📢 Oto sposoby na oczyszczanie grzybów. Ze świeżych maślaków, kurek i borowików pozbędziesz się resztek ściółki, piasku i robaków
Grzybobranie trwa w najlepsze, a wrzesień stwarza coraz więcej okazji na udany wypad do lasu. Samo zebranie grzybów to jednak nie koniec. Warto wiedzieć, jak czyścić grzyby i co dalej z nimi robić. Podpowiadamy, jakie sposoby są godne uwagi, by sprawnie oczyścić i umyć grzyby. Przeczytaj także, jak je później przyrządzić.
Spraw prezent sobie albo bliskiej osobie
Tygodniowa prasówka 25.09.2022: 18.09-24.09.2022 Niepołomice: pozostałe wydarzenia
Poniżej prezentujemy pozostałe artykuły, które przyciągały w mijającym tygodniu uwagę czytelników w Niepołomicach. Co było tak istotne, że nie można było od tego oderwać wzroku?
📢 Przechowywanie warzyw na zimę. Gdzie i jak najlepiej? To zrób z ziemniakami, marchwią, burakami i innymi warzywami korzeniowymi!
Jak skutecznie przechować ziemniaki i inne warzywa bez chłodni czy profesjonalnej przechowalni? Jest kilka metod. Warzywami, których w Polsce spożywamy najwięcej i najczęściej magazynujemy przez wiele tygodni, a nawet miesięcy, są: kapusta biała, marchew, cebula burak ćwikłowy, pietruszka czy seler i por. Podstawą polskiej kuchni wciąż są też ziemniaki. Aby warzywa dobrze się przechowywały, muszą być zdrowe. To pierwsza i najważniejsza zasada. Druga: nie myjemy warzyw przed zmagazynowaniem. Poznaj cenne wskazówki, by marchew i inne warzywa korzeniowe długo zachowały świeżość.
ZOBACZ KONIECZNIE
Niedzielne uroczystości odpustowe ku czci św. Wojciecha w Gnieźnie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?